Iida Lampi

iida stockUrheilijana oppii tavoitteellisuutta, sanoo SM-tason pesäpalloilijan uralta kahvilayrittäjäksi ryhtynyt raumalainen Iida Lampi. Urheilusta ja yrittäjyydestä saa samaa huumaa onnistuneesta suorituksesta ja voiton tunteesta. Urheilu kasvattaa myös yrittäjyydessä hyödyllistä sinnikkyyttä, vertaa Iida Lampi lapsuuden harrastuksesta kehittynyttä kilpaurheilijan uraansa ja nyt mainetta niittänyttä kahvilayrittäjyyttään.

Mirja Ekholm, Suomalaisen työn liitto

Café Salin yrittäjä Iida Lampi sai tänään Rauman seudun vuoden uusyrittäjä -tunnustuksen, jonka myönsi Rauman Seudun Kehitys Oy:n uusyrityskeskus. Tunnustuksen perusteluissa todetaan, että Iida Lampi on uudistanut raumalaisen kahvilakulttuurin ja avannut Maailmanperintökohteena olevaan Vanhaan Raumaan monipuolisen kohtaamispaikan, joka on saavuttanut asiakkaiden suosion. Yrittäjä rohkaisee positiivisuudellaan myös yrittäjyyttä suunnittelevia ja kannustaa yrittäjäksi ryhtyneitä toimintansa kehittämiseen, todetaan perusteluissa.

Elina Heikelä, Radio Ramona

Vanhan Rauman sydämessä, kauppatorin laidalla toimivan Café Salin historia on vasta lyhyt, mutta sitäkin menestyksekkäämpi. Eurooppalaista kahvilakulttuuria edustavan yrityksen omistaja Iida Lampi lähti liikkeelle vajaa pari vuotta sitten vain muutaman työntekijän voimin. Nyt yritys työllistää yrittäjän lisäksi jo 17 työntekijää. Lampi ehti haaveilla omasta kahvilasta vuosia. Polku yritysideasta kahvilan perustamiseen on ollut pitkä, eikä mitään ole tapahtunut yhtäkkiä. Lampi kuvailee haaveensa toteutumista monen yhteensattuman summaksi.

Sanna Salokanta, Länsi-Suomi

Sisustamisessa Iidalla on hyvä ja varma maku. Kahvilassa on miellyttävä värimaailma, kiinnostavia yksityiskohtia ja hyvin valituja kalusteita. Iidan luoma mannermainen tyyli on kodikas ja tunnelmallinen. Café Saliin tullaan ajan kanssa istumaan ja viihtymään. Haaveissa voi vaikka matkata maailmalla, kun kellot eri puolilla kahvilaa näyttävät Pariisin, Lontoon, New Yorkin ja Rooman aikaa.

Pauligin asiakaslehti

Palkittu yrittäjä kiittelee menestyksestä erityisesti oivallista liikepaikkaa ja henkilökuntaansa. – Henkilökohtainen palvelu on tärkeä tekijä, Iida Lampi sanoo.

Kari Suni, Satakunnan Kansa

Nyt firma on saanut vuosia taakseen ja meille on tullut rutiineja sekä toimintamalleja. Olemme kuitenkin kaikki täällä kuin perhettä keskenämme. Se tunne on vain lujittunut, kiittelee Lampi työntekijöitään.

Ari Anteroinen, Kaupunkilehti Uusi Rauma

Suurella sydämellä olemme tätä tehneet, yhteistyössä niin toistemme kuin asiakkaidenkin kanssa, Lampi huokaa. Olemme saaneet tukea valtavasti, myös Rauman ulkopuolelta. Ihan alkeista aloitimme kolme vuotta sitten, ja tahto on vienyt eteenpäin.

Anna Riutta-Salo, Kaupunkilehti Uusi Rauma